Kürdistan TV muhabiri Muhammed Salih’in aktardığı bilgilere göre, bugün, 30 Ekim 2026 Cuma günü, Kifri ilçesinde cuma namazı sırasında polis bir genci gözaltına aldı. Genç, ilçe sınırları içindeki birkaç camide namaz kılanlara bazı kâğıt parçaları dağıttığının tespit edilmesinin ardından Germiyan Asayiş güçlerine teslim edildi.
Bir güvenlik kaynağı, gencin birkaç camide üzerinde "İslam Devleti (DEAŞ)" yazılı kâğıtlar dağıttığını ve bu yolla propaganda yapmaya ve karışıklık çıkarmaya çalıştığını belirtti.
Güvenlik kaynağı ayrıca gözaltına alınan şüphelinin 2006 doğumlu ve Kifri ilçesi sakini olduğunu, eyleminin ardındaki motivasyonun belirlenmesi amacıyla güvenlik güçleri tarafından hakkında yasal soruşturma yürütüldüğünü ifade etti.







