İsrailli güvenlik kaynakları, Amerika Birleşik Devletleri’nin önümüzdeki birkaç hafta içinde İsrail’e daha fazla asker ve savaş uçağı göndermeye hazırlandığını açıkladı. Bu adım, bölgedeki olası herhangi bir askerî tırmanışla karşı karşıya kalmak için önleyici bir tedbir olarak, her iki ülkede seçim tarihinin yaklaşmasıyla eş zamanlı atılıyor.
İsrail’in (Walla) internet sitesinin bilgilerine göre, şu anda İsrail’in çeşitli bölgelerindeki farklı noktalarda yaklaşık 3,000 ABD askeri konuşlandırılmış durumda. Bu güçlerin başlıca görevi hava savunma sistemlerini, hava kuvvetlerini, lojistik destek ekiplerini ve karargâh operasyonlarını yönetmek. Bu çerçevede, güçlerin nöbet değişimiyle birlikte bölgeye yeni bir güç ve savaş uçağı konvoyunun ulaşması bekleniyor.
Öte yandan (Jerusalem Post) gazetesi, Donald Trump yönetiminin üçüncü uçak gemisi (USS Theodore Roosevelt)’i, Deniz Piyadeleri (Marines) güçlerinden başka bir birlikle birlikte Ortadoğu’ya gönderme kararı aldığını bildirdi. Ayrıca (USS Makin Island) hazır filo grubu, 13. Deniz Piyade Tugayı’ndan yaklaşık 2,200 silahlı personel ve 2,000’den fazla denizciyle bu göreve katılmak üzere yola çıktı.
İsrail Savunma Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, düşmanlarının İsrail ve ABD’deki seçim atmosferini yakından izlediğini, saldırı yoluyla her iki ülkenin siyasi sisteminde istikrarsızlık yaratıp yaratamayacaklarını anlamaya çalıştıklarını belirtti; aynı zamanda «düşmanlar bu kez İsrail’in yanıtının çok sert ve saldırgan olacağını biliyor» uyarısında bulundu.
Raporun başka bir bölümünde, İsrail ordusunun ABD kuvvetlerinin Merkez Komutanlığı (CENTCOM) ile yakın koordinasyon içinde, Tahran’ın ağır bir ekonomik kriz yaşadığı sırada İran’la hızlı bir çatışmanın patlak verme ihtimaline karşı teyakkuzda olduğu ve İsrail ya da Ürdün’e yönelik herhangi bir füze saldırısı ihtimalinde Tahran’ın hassas noktalarını vurmak üzere bir hedef bankası belirlediği belirtildi







