Riyad kentindeki uluslararası havalimanına yönelik saldırının ardından, Suudi Arabistan Eğitim Bakanlığının kararıyla başkentteki tüm okullarda eğitim bu hafta boyunca çevrim içi sisteme geçirildi.
Bugün pazar günü 11 Ekim 2026, "France Presse" haber ajansı, öğrenci velilerine gönderilen elektronik bir mesaja dayanarak şunları bildirdi: Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki tüm okullarda eğitim, bugün pazardan itibaren çevrim içi eğitim sistemine geçirildi. Bu, cumartesi günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havalimanı'na düzenlenen ve Yemen'de İran'a bağlı Husi militanlarına atfedilen saldırının ardından alınan bir tedbir olarak uygulandı.
Elektronik mesajda, Eğitim Bakanlığının talimatları doğrultusunda Riyad kentindeki tüm okullarda bu hafta boyunca derslerin çevrim içi verileceği, ayrıca bunun Suudi Arabistan'ın başkentinde kısa bir süre içinde bu tür bir tedbirin ikinci kez alındığı belirtildi.







