Almanya Dışişleri Bakanlığı, Yahudi toplumunun önde gelen isimlerine ve bağlantılı aktivistlere yönelik saldırı planları nedeniyle İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi Mecid Nili Ahmedabadi'yi çağırdı.
Berlin bugün, pazartesi 19 Ekim'de, X sosyal medya platformunda yayımladığı açık mesajda Almanya hükümetinin «Yahudi toplumuna ve onların savunucularına yönelik saldırıları dünyanın hiçbir yerinde—özellikle de Almanya topraklarında—tolere etmeyeceğini» vurguladı.
Almanya diplomasisi, Almanya Yahudileri Merkez Konseyi Başkanı Josef Schuster ile eski milletvekili ve Almanya-İsrail Derneği Başkanı Volker Beck'e yönelik «tehditlere ve hedefli suikast girişimlerine» doğrudan atıfta bulunarak, bu tür eylemlerin ağır hukuki ve yasal sonuçları olmadan kalmayacağı uyarısında bulundu.
Almanya Dışişleri Bakanlığı, Tahran'ın bu davranışlarını kesin bir dille kınayarak şunları belirtti: «İran yönetiminin toplumumuzun güvenliğini ve özgürlüğünü tehlikeye atmasına izin vermeyeceğiz.»







