Genel Hac ve Umre Müdürlüğü, adı 2027 yılı haccı için çıkan vatandaşlardan, idari işlemlerini tamamlamak amacıyla il ve bağımsız idarelerdeki Hac ve Umre bürolarını en kısa sürede ziyaret etmelerini istiyor.
Duyuruda, işlemlerin tamamlanması için son tarihin Perşembe günü, 15/10/2026 olduğu belirtildi. Müdürlük ayrıca, bu tarihe kadar işlemlerini tamamlamayan her vatandaşın sorumluluğun kendisine ait olacağını ve katılım hakkını kaybedeceğini vurguladı.
İşlemlerin tamamlanması için gerekenler şunlardır: ulusal kimlik kartı ve pasaportun renkli birer kopyasının sunulması, biyometrik dijital numaranın bir kopyasının sunulması, adı geçen kişinin şahsen hazır bulunması ve ilk ödeme olarak 6,000,000 Irak dinarı tutarının ödenmesi.







