Raperin Polis Müdürlüğü, güçlerinin Ranya Suç Önleme Müdürlüğü’nde bir şüpheliyi Snapchat sosyal medya ağı üzerinden kızları kandırmakla suçlayarak yakaladığını açıkladı.
Raperin polisinin açıklamasına göre şüpheli, bir Snapchat hesabı üzerinden, evlenmemiş kızların “dua ve muska” yoluyla evlenmesine yardımcı olduğunu iddia ederek reklam yapmış, ancak aslında bunların tümü gerçeklerden uzak olup kızları cinsel amaçlarla kandırmıştır.
İhbar alınması ve soruşturma dosyasının düzenlenmesinin ardından Ranya Suç Önleme Müdürlüğü, 24 saatten daha kısa bir sürede (C, A, H) adıyla anılan, erkek ve Suriye vatandaşı olan şüpheliyi yakalamayı başardı. Aynı zamanda dolandırıcılıkta kullandığı Snapchat hesabına da el konuldu.
Polis, şüphelinin polis ve soruşturma hâkimi önünde suçunu itiraf ettiğini, şu anda hâkimin kararıyla ve Irak Ceza Kanunu’nun 240. maddesi uyarınca gözaltında tutulduğunu ve dosyasıyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü açıkladı.







