Erbil Valiliği Polis Müdürlüğü, İlk Derece Mahkemesi binası önünde intikam amacıyla silahlı saldırı planını boşa çıkardığını ve maskeli bir şüpheliyi suçu gerçekleştirmeden önce silahıyla birlikte yakaladığını açıkladı.
Erbil Valiliği Polis Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Çarşamba günü, 21 Ekim 2026 tarihinde, Erbil Polis Müdürlüğü güçleri Erbil İlk Derece Mahkemesi binası önünde suç işleme girişimine ilişkin bir planı başarıyla boşa çıkardı, şüpheliyi yakaladı ve silahına el koydu.
Açıklamada şu ifadeler yer aldı: (25 Mayıs 2024) tarihinden bu yana kuzenleri (K. K. M)’yi öldürmekle suçlanan (H. T) ve (M. T) adlı iki şüphelinin yargılanması sırasında, (M. C. M) adlı bir vatandaş intikam amacıyla ve silah kullanarak bir suç işlemeye çalıştı. Şüpheli kimliğini gizlemek için maske takmıştı; ancak amacını gerçekleştirmeden önce polis ekipleri tarafından engellendi ve derhâl yakalandı, silahına da el konuldu.
Erbil Polisi ayrıca şüphelinin şu anda adli makamlara teslim edildiğini ve olayla ilgili soruşturma dosyasının açıldığını bildirdi.







